måndag 24 maj 2010

Nya spännande planer!

Jag har fått flera förfrågningar om min ögonförsäljning den senaste tiden. Och den är på gång! En anledning till att det har tagit lite tid att komma igång igen beror naturligtvis till stor del på flytt till nytt (nygammalt?) land, nytt jobb, ny bostad etc. Det tar tid och energi.

En annan anledning är att jag har bestämt mig för att starta ett företag. Och det har varit en rätt lång process kring att ta reda på så mycket som möjligt kring detta. Vilket också har tagit tid och energi. Jag har bara kommit en kort bit på vägen än, men i veckan ska jag skicka in etableringsanmälan och sen kör jag igång! Ett av de svåraste momenten har varit att komma på ett fyndigt och passande företagsnamn. Jag var eld och lågor efter att mannen hade "kommit på" amimono som betyder virkning/stickning på japanska. En google-sökning senare grusades dock den glädjen eftersom det redan fanns både en dansk och svensk som redan hade tänkt på samma sak.

"Ilkka" vet jag inte om funkar eftersom det egentligen är ett finskt mansnamn och jag vet inte om finska myndigheter godkänner det. Anledningen till att jag använt det hittills är att min lillasyster inte kunde säga Linda när hon var liten och då blev det Ilkka istället. :) Men nåt ska jag väl komma på!

Det ska bli väldigt roligt att ha en liten bisyssla och kanske kunna satsa lite mer på den än om det "bara" är en hobbyverksamhet. Planerna är stora, men tiden och ekonomin kommer nog att bara räcka till en liten bit på vägen.

Men så snart företagsansökan är godkänd ska jag beställa ögon och sen är jag igång igen! Nu kan ni passa på att ange vilka storlekar och färger och former ni skulle vilja beställa. Är det nåt annat ni saknar, som är svårt att få tag på här i Norden t.ex.?

4 kommentarer:

Maria sa...

Låter finemang Linda! Ett litet önskemål kommer från mig direkt..stora svarta säkerhetsögon typ 18 mm!:) Och virknålar med belysning av mindre storlekar än 5mm och 6mm,typ storlek 3-4,5mm..har bara hittat mindre storlekar att beställa från USA. Väntar ivrigt på din kommande shop!
Lycka till!:)

Sunna sa...

Ett stort lycka till i alla fall

Mia stickar sa...

Lycka till!

Lobben sa...

Vad kul att du vågar satsa. Hoppas du hittar ett passande namn. Jag tror att det finns ett företag som säljer lekmaterial som heter Ilka, ganska lika din blogg. Bara så du vet.