torsdag 8 oktober 2009

Ilkka stickar och målar

Att sticka har aldrig riktigt varit min grej, det går alldeles för långsamt för mig. Kan bero på att jag aldrig haft tålamod att fortsätta tillräckligt länge för att bli snabbare... Har inte riktigt koll på hur man läser stickbeskrivningar, men tack och lov för google! Hittade ett mönster på ravelry på vantar som jag ville göra. Hmm, kan inte läsa stickbeskrivningar och så börjar jag med ett på engelska... Hittade en ordlista med översättningar vilket har varit till mycket hjälp. Hittills har jag även hunnit googla på "var sätta stickmarkör" (tog ett tag innan jag fattade att de skulle vara på stickorna och inte fast i maskorna..), "lägga upp en maska" och några fraser till. Har även frågat min chef som är van stickare hur man stickar flätor. Men det ser ut som en vante än så länge iaf! :)


Tyvärr tror jag den kan bli i minsta laget, men ska nog försöka få den färdig och se hur den blir. Sen är frågan om jag lyckas få till ännu en...

Har även hunnit med att måla ett gäng ögon. Verkar som vissa storlekar är populärare än andra, måste nog beställa in flera sådana. Tänkte även beställa in lite kattögon i 9 och 12 mm i några olika färger. Har fått vissa förfrågningar om sådana så tror de kan bli populära!

Så här ser det ut hemma lite nu och då...


3 kommentarer:

Mia stickar sa...

Lycka till med vantarna, hoppas de blir bra så du får mersmak! Sticka är så kul!

jojohanna sa...

Vadå "stickat inte din grej"?! De blir ju supersnygga ju! Sticka på och trevlig helg!

Fröken Elsa sa...

Hej! Jag lånade en liten logga och länkade till din ögonshop. Bild och länk ligger på höger sida i min blogg. Säg till om du inte vill så tar jag bort det igen.

Hoppas att helgen blir pysslig och bra! :)