söndag 18 april 2010

Nästan hemma igen

Till slut har jag landat på nordisk mark igen och det verkar som vi hade tur (eller otur om man väljer att se det så) eftersom vi landade förra veckan innan askmolnsincidenten. Det är skrämmande hur snabbt man anpassar sig för nu känns det nästan som jag aldrig varit iväg någonstans.

Samma kväll som vi anlände till kobben (ett kärt smeknamn för Åland som ni kommer att se ofta) skrev vi kontrakt på ny bostad. Ett av villkoren i kontraktet var att vi skulle få renovera lite och hyresvärden stå för kostnaderna. Så i en vecka har vi rivit gammal spännpapp och tapet och försökt få något snyggt på väggarna. Det är inget stort hus, men det finns två kakelugnar och en vedspis i bastun. Och så finns det en relativt stor tvättstuga som ska få tjäna som mitt hobbyrum. Äntligen få samla allt på ett ställe!


Jag hoppas och tror att det kommer att bli jättefint när det är klart.

Den sista dagen på resan hade vi några timmar "över" efter att ha checkat ut från vandrarhemmet och väntade på bussen till flygplatsen. Gick då in i en bokhandel och strosade, och hittade en hel hylla med pysselböcker! På kinesiska visserligen, men i den här branschen kommer man ju så långt på bara bilder och diagram. :) Både packningsutrymme och budget satte stopp för några större köp, men en amigurumibok köpte jag i alla fall. Eftersom den är på kinesiska vet jag inte vad den heter och inte heller vad författaren heter. Men den är otroligt inspirerande med 24 välgjorda mönster.


Jag har hunnit göra en av figurerna i boken, den söta ekorren som är på omslaget. För tillfället är jag långt uppe i det västerbottniska inlandet där det snöade flera decimeter igår (!) men idag när solen kikade fram ett tag hann jag fånga filuren på bild. Passande nog i fågelbordet.Garnet är Tilda, virknål 2.5, handmålade 10 mm ögon och 8 mm nos.

Nu värker fingertopparna av ovana, men jag tror de kommer att vänja sig ganska snabbt. :)


6 kommentarer:

Sunna sa...

välkommen hem och grattis till bostaden, ekorren är underbar

Anonym sa...

Välkommen tillbaka & lycka till med huset! Så söt liten ekorre! Kom å tävla hos mig!

Sofia-Sobeide sa...

Välkommen hem! en så söt ekorre :)

Mia stickar sa...

Välkommen hem! Så söt ekorre! Har också en i fågelbordet men den är inte virkad.....

Emilia sa...

Gullig ekorre!

kyllikki sa...

Mycket söt liten ekorre!