lördag 27 mars 2010

Shopping!

Nu här på slutet av resan när jag inte har så länge kvar att släpa på min ryggsäck har jag tillåtit mig själv att handla lite smågrejer. När jag var i Melaka för några dagar sedan hittade jag en japansk butik där samtliga varor kostade ca 11 kr. För vissa varor var det extremt billigt, för andra blev det rätt dyrt. Jag kunde dock inte motstå vissa varor. Som en virknål i bambu, unnade mig bara den storlek jag använder mest. Inte speciellt oväntat så fanns det en liten avdelning med origami. Jag köpte ett set med bakverk, ska bli intressant att montera ihop när jag väl har fått ordning på pysselsakerna igen.


Något som kändes väldigt billigt för 11 kr var sk. punches. Jag är ju ingen scrappare och har inte tyckt det var värt pengarna innan. Nu ångrar jag istället att jag inte köpte fler...


Något som säkert finns hemma i Norden också, men som jag tyckte var väldigt smart, var filt med klister bakom. Bara att klippa ut önskad form och klistra på. Hur bra det väl sitter sen vet jag inte, men tänkte att det måste fungera ypperligt om man även syr fast det.


Tyvärr hittade jag inget amigurumirelaterat alls...

I en annan liten butik med mycket härligt köpte jag ett gäng pappersremsor som ska vikas till sk. lucky stars. Här finns en beskrivning på hur man går tillväga. Det går ju självklart att klippa eller skära till remsorna själva, men för ca 6 kr per förpackning för dessa härliga färger och mönster var det ingen tvekan.


Nu är jag på Langkawi och lapar i mig den sista solen, om mindre än två veckor är det dags för hemfärd!

2 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vad är Lucky stars? Ha en fortsatt trevlig resa!

Pyssel och Trams sa...

Hejsan!
Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är för sorts garn jag använt mig av när jag virkade Edvin..
Det är iaf bomullsgarn, men det är nog ganska gammalt.. Jag fick det av min snälla svärmor för ett tag sen så det är därför jag inte har så stor koll!=)
Men jag brukar virka med i princip alla typer av garn annars...

Hoppas du får en fortsatt trevlig dag!
Mvh Anna