onsdag 19 augusti 2009

Krokning och safety eyes

Har inte hunnit med att köpa mer garn till min sjal. Måste ta tag i det imorgon för den var väldigt kul att virka! Istället har jag börjat försöka mig på krokning eller tunisisk virkning som det också kallas. Det var inte svårt alls, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om det än. Det känns som det går betydligt mer garn än vid vanlig virkning och det går även betydligt långsammare framåt. Det senare kan ju bero på att jag är ovan iofs. En fördel är att det är passande för mönster eftersom det blir så raka och fina kanter, nästan som korsstygnsbroderi. Nackdelen är dock den extrema mängden trådar det blir på baksidan.

Jag skulle vilja virka en filt med ett "korsstygnsmönster" som jag har gjort, men vad ska man då göra med baksidan. Måste ju nästan sätta ett bakstycke i så fall, och då blir det inte riktigt samma känsla på filten. Nu har jag knutit ihop stumparna, det finns ingen chans att kunna fästa alla på ett snygg sätt.

Det här ska så småningom bli en liten väska till en tjej som fyller 5 år i höst. Hon älskar Hello Kitty och rosa, så jag tror och hoppas att presenten ska uppskattas.


Jag har för övrigt lite planer på att börja sälja något som jag tror många pysslare förhoppningsvis kommer att uppskatta, safety eyes. Ska försöka knåpa ihop en ordentlig webshop inför starten om någon vecka. Inväntar leverans och ska försöka mig på att måla ett gäng av dem i olika färger. Återkommer när öppnandet närmar sig!

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så fin den blev! Jag tänkte faktiskt först när bilden dök upp att nu har du broderat! Jag som aldrig har sett krokning vet ju inte hur det går till men vilken mängd trådändar!

Sofias värld sa...

Så fin Hello Kitty är!

Men var har du hittat omålade/färglösa ögon? Jag skulle så vilja börja måla ögonen också själv för då är det ju ännu mer handgjort:). Jag har nog också funderat på att det skulle vara lönsamt att sälja ögon, fast då borde man ta in stora mängder för att det skulle bli billigt. Men nej jag har inte tänkt konkurrera med dej :)

Frida sa...

Det är toppen att det finns dem som vill börja sälja ögon. Minns när jag höll på att leta efter det förra året och att det fick bli en beställning från Slöjddetaljer. Irriterande nog var jag "tvungen" att handla för ett minibelopp samt att det kostade frakt, säkert postförskott oxå. Ögonen blev dyrare än jag velat. Jag har sett att även Virkaholic också är inne på att sälja ögon. Kikade just på vad jag skulle önska mig i PIF-gåva. Fastnade för det praktiska virknåls fodralet. Jag behöver något praktiskt som man lätt kan ta med sig.. eller något annat än plastpåsar att förvara min virkprojekt i. Annars är det även kul med överaskningar :) Jag har lagt ut min PIF-inbjudan nu, får se om någon nappar.
/frida

Pom A sa...

Fin!! min lilla granne som är 3 år skulle nog dö för att få en sådan. Hon älskar Hello Kitty