söndag 12 juli 2009

Väskbiten!

Fortsatt produktion. Var riktigt kul att sy väska så sydde ihop en ikväll också. Kan vara en bra sak att ge till mor eller syster som ställer upp väldigt mycket inför festen på lördag.När symaskinen ändå var framme gjorde jag ett fodral till mina virkgrejer. Helt ok för att vara första gången jag gör något liknande, men det blev lite klumpigt tycker jag.


Några fack för virknålar, nåt lite bredare som var tänkt för sax och dylikt. Det visade sig dock att saxen hamnade mitt i en vikning om jag satte den i det bredare facket. Gjorde även en liten ficka med tryckknappar för att ha lite smått och gott som nålar, tråd och annat man behöver.

Har även virkat lite. Skulle vilja ha en liknande bukett på festen som jag hade på bröllopet, dvs helt rund med bara mörkröda rosor. Funderar på att virka ihop ett gäng rosor istället för att ha verkliga, då kan man ju ha buketten kvar som prydnad även efteråt.

Hittade ett mönster som jag testade. Är dock inte helt nöjd med utformingen, den blev för platt och bred. Tror jag ska testa göra mindre istället. Gillade inte heller hur monteringen blev, rosbladen blev på ungefär samma plats i ringen hela tiden. Försökte rulla lösare och spändare om vartannat, men det ville sig inte riktigt...

Men har ju lite tid över att virka några till, ska åka bil ner till Åland imorgon igen...

1 kommentar:

Annabell sa...

Fina väskor du gör också! Kul, kul med "likasinnade" på nätet.