torsdag 30 juli 2009

Ger mig ut i webbutikernas värld!

Nu är den klar! Och jag är riktigt nöjd. Härliga färger och otroligt mjuk och gosig. Virkade den av ett 100% akrylgarn som heter "bravo baby". Hittade en smart lösning för hur man kan sammanfoga mormorsrutor utan att behöva ta av garnet (förutom i slutet då förstås). Man virkar helt enkelt sista varvet runt varje ruta allra sist och virkar då således fast rutorna i varandra. Blir jättesnyggt och ramar in varje ruta snyggt samtidigt som de sammanfogas. Tyvärr blev det inte riktigt bra eftersom jag redan hade virkat gröna ramar i vanliga fastmaskor så jag fick snällt sitta och sammanfoga varje ruta för sig med fastmaskor även mellan rutorna. Helt klart det drygaste arbetet med hela filten. Det och fästandet av trådar förstås...Den här filten samt två andra som jag för tillfället har i min egen lilla shop kommer att flytta till en webbutik! Känns otroligt kul att få chansen att sälja lite av mina egna alster. Det är jättekul att ge bort personliga presenter men med takten jag producerar nu finns det både tid och numera möjlighet att tjäna lite på det. Garn är ju inte gratis direkt heller...

Butiken jag ska testa sälja lite i heter Smarta Mammor (www.smartamammor.se). Är ju ingen mamma själv än men förhoppningsvis finns det smarta mammor där ute som uppskattar något gjort med kärlek och tanke.

Ska bara tvätta filtarna och sen åker de iväg för försäljning!

4 kommentarer:

Hulda sa...

Så söt den blev!

Anonym sa...

Va fin den blev! Snygg färg på det gröna

Emilia sa...

Härlig filt - fina blommor!

åsa sa...

Vad duktig du är på att virka, och så tidskrävande det är med just mormorsrute-filtar...imponerad är jag iaf =) hoppas det går bra med webb-shoppen!