söndag 2 augusti 2009

Kisse och vovve

Dags för en "göra färdigt halvgjorda projekt"-dag. Har haft dessa två filurer i delar hur länge som helst. Hade stora drömmar för den lilla kissen, men är inte riktigt nöjd. Främst pga ögonen. Kanske jag orkar göra om dem någon dag, får se. Helst skulle jag vilja ha safety-eyes eftersom jag tycker det är svårt att få till bra broderade ögon och det blir så knöligt med virkade ögon när de är så små. Men tanken med de flesta av mina alster är att de ska kunnas "användas" av även jättesmå barn och då känns det inte bra med plastögon som kan lossna i värsta fall.


Har även börjat testat på krokning eller tunisisk virkning. Riktigt kul att göra mönster eftersom det blev så rena kanter på motivet, stor skillnad mot vanlig virkning. Har dock inga riktiga kroknålar så kunde inte göra så stora motiv som jag ville. Är det någon som vet var man kan köpa kroknålar, helst på nätet eller i närheten av Umeå?

5 kommentarer:

Hulda sa...

De blev jättesöta dina små djur! Tycker inte alls att de behöver andra ögon, tycker att broderade blir väl så fina!

Sofias värld sa...

Så söt hund & katt :)
Ja Åland är fint, jag är också från skärgården fast den Åboländska skärgården. Jag praktiserar på Husö biologiska station, jag ska ta reda på om jag vill bli biolog när jag blir stor. Biologi har jag i och för sig redan studerat i 4 år :D. Jag måste bara hålla mig undan för alla fästingar :|...

Sagofe sa...

Tack så mycket :-)

Söta djur. Tycker att ögonen blev bra. Kommer med all säkerhet att titta in här igen :-)

svartanova sa...

Hej!
Vad roligt att du lämnade en kommentar hos mig så att jag hittade hit!

Jag håller med dig angående ögonen, dina tycker jag däremot är jättefina. Jag själv tycker de är jättekluriga att få till snyggt. Även om jag är ganska nöjd med resten av figuren så förstördes den alltid när ögonen skulle till. Så jag använder safety-eyes ändå.

Vilken charmig filt du har gjort - och vilken urgullig sköldpadda!

Kul att titta in på din fina sida!

Mia stickar sa...

Dom blev fina dins små djur!