onsdag 19 januari 2011

Dinosauriesötnos

Inspirerad av den här virkade jag en liten dinosaurie/drake. Inspirerad är kanske fel ord för det är ju nästan en kopia. Jag har dock inte köpt mönstret av henne utan skapat ett eget utifrån hennes bilder. Vet inte riktigt vad man ska kalla det då, ripoff helt enkelt kanske. :)


Hur skulle ni förresten resonera kring att sälja ett sådant mönster? Alltså ett som ni har skapat själv, men "kopierat" utifrån bilder. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Men tror att det finns nån copyrightlag kring att man har copyright om du är den första som lagt upp bilderna nånstans. I det här fallet är det ju rätt enkelt att bestämma, men hur vet man vem som är först? Om ibland kan man ju råka göra något som liknar något som redan finns på internet nånstans, man kan ju omöjligt ha koll på allt. Tänker t.ex. på alla olika ugglor och ugglemönster som finns.

Och till slut nåt helt annat, besök Pysslajojo och delta i hennes utlottning! Fina saker att vinna!

10 kommentarer:

Smycka sa...

Jisses så underbart söt! =oD

Sofia-Sobeide sa...

Vilken söt en!

Tja jag vet inte om det är riktigt okej att sälja ett mönster som man försökt virka efter nån annans figur. Men det är ju något som man måste avgöra själv hur man tycker.

Angående copyright så måste man registrera ett mönster för att det skall kunna vara "copyrightat" vilket antagligen rätt få mönster är.

Mia stickar sa...

Den va ju jättesöt!

Sofia sa...

Jättesöt! :D

eveljosie sa...

Den lilla dinosaurien blev hur söt som helst! ;D
Jag tycker att så länge man har gjort mönstret själv, du kan ju omöjligt ha klurat ut exakt hur hennes mönster är, så tycker jag det är helt okej att sälja ditt egna mönster som ditt. Som sagt det är omöjligt att hålla kolla på vad som finns ute i världen och inte ;D Samtidigt som det är omöjligt för upphovsmännen till ett visst mönster att ha koll på att ingen kopierar deras mönster och använder för försäljning. Visst ska man vara ärlig och öppen och visa respekt så du kan alltid säga att ditt mönster är inspirerat av hennes.
Ha det gott! Kram

miillie sa...

Jättesöt är det i alla fall! Vad använder du för bomullsgarn när du virkar amigurumis? Vilken tjocklek blir bäst?

Miillie sa...

Tack snälla för ditt svar! Jag ska ner till garnaffären imorgon och köpa lite Cotton Light. :)

All So Cute sa...

oooooh, so sweet :)

Ida sa...

Oj så söt :) Jag håller nog med Sofia-Sobeide, du har ju själv skapat mönstret men medvetet försökt skapa en figur som någon annan har gjort så jag vet óm det skulle kännas så jätte schysst, du kanske kan göra lite mer ändringar så den inte liknar "just hennes" så mycket :)

Olli sa...

Åååh! Jag älskar den :) Dinosaurier i sig är ursöta ^^ (Om dem är virkade :) )