lördag 6 juni 2009

Nästan klar!

Nästan klar, blir man nånsin det? Funderade lite över varför jag känner mig stressad över nåt som jag egentligen tycker är riktigt roligt, att pyssla. Det känns som jag vill hinna med så otroligt mycket mer än vad jag gör i dagsläget och det gör att jag nästan inte får nåt gjort känns det som. Börjar på en sak här och fortsätter lite på en annan sak, blir aldrig klar med nåt. Eller, det blir jag ju, men då har jag hunnit påbörja typ fyra andra projekt.

Vet att kvinnorna i "Rent hus" menar att oreda skapar ett oroligt sinne. Undrar om det är det som gäller för mig? För det är sannerligen inte lätt att hålla ordning när det ligger garnnystan, virknålar, mönster och allt annat som hör pysslet till överallt.


Har varit extremt de senaste dagarna när jag hållit på med filten som jag ska ge i doppresent. Eftersom jag inte är någon hejare på symaskin har jag försökt undvika in i det längsta att montera ihop filten. Men tog mig i kragen idag och fick till slut ihop den. Det är lite smått fixande kvar, som att sy dit namnlappen. Funderar även på att sätta några söta knappar i mitten på de ditsydda blommorna. Tror ni att det skulle vara lyckat?


Lyckas inte riktigt fånga färgerna på bild, men grunden är riktigt mörk brun och kantbandet cerise. Den broderade texten är mera åt det ljusrosa hållet. Det som inte syns är baksidan som är en helt underbar rutig ljusrosa trikå. Otroligt mjuk och mysig. Lade dessutom fleece emellan så filten borde vara rätt skön att ligga på för en liten parvel. Storlek 100*88 cm.

Gillar att brodera och virka, men som sagt sy med maskin är ingen höjdare. Kantband är en ren mardröm och är inte alls nöjd med hur det blev. Men tror inte det spelar någon roll hur många gånger jag river upp och börjar om så det får se ut som det gör nu... Den ser även lite konstig ut bilden, ojämn och bucklig. Tror det beror på att den ligger mot fleecen som har en tendens att suga åt sig bomullstyget.

Update: Har varit riktigt produktiv ikväll framför fotbollen. Det var ju inte direkt så mycket glädjande att titta på så kunde pyssla på ordentligt. Har fäst trådar i en filt som jag har haft liggande ett bra tag nu. Har även sytt namnlappar på den sydda filten och även i tre andra.

Nu ska det bli skönt med en god natt sömn och ännu skönare med en sovmorgon imorgon! :)

3 kommentarer:

Sofias värld sa...

Ja jag brukar också börja på nytt innan jag har slutfört gammalt. Jag har en hel låda med oklara saker. Ibland brukar jag ändå få för mig att göra dem klara :).

Söt filt!

ÄNGLASTINA sa...

Det verkar som vi pysseltokiga har samma mönster. Jag har oxå massa som ligger och när jag håller på med något så är jag flera projekt före i huvudet.Har en hel påse som jag tänkte göra färdigt idag, får se om det håller eller jag börjar på något annat. Filten blev jättefin, den blir säkert uppskattad.

Mia stickar sa...

Känner också igen mig! En massa projekt på gång och ytterligare många jag vill göra! FIlten ser ut att bli jättefin!